Příspěvky
Naše zážitky!

A jdeme do finále!

Sobota 5. 6. 2021, výživné teploty, na kurtu naměřeno 36°C, na nebi ani mráček, dvanáct hráčů a devět zápasů, takto začínal zápas starších žáků Tenis klubu Jindřichův Hradec proti LTC Český Krumlov, šlo o hodně, a to o postup do finále 11. MONETA – O putovní pohár prezidenta ČTS – KADET TOUR.

Tenis klub Jindřichův Hradec zvítězil nad LTC Český Krumlov poměrem zápasů 6:3. Do zápasu nemohla nastoupit opora týmu Elen Hronová, a tak nezbývalo než urvat všechny body v zápasech chlapců a neponechat nic náhodě.

Celý tým si uvědomoval o co se hraje a udělal velkou radost všem fanouškům a především vedení klubu. Po zápasech Filipa Nováka- Wölfla Jáchyma 6/2, 6/0, nastupoval náš hostující hráč Sebastian Pánek a po dlouhém boji porazil Wíznera Petra 6/4, 6/4, do dalších zápasů nastoupila děvčata Terka Jelínková a Bára Svobodová a papírově silnější děvčata LTC dorovnaly stav zápasů na 2:2. Teplota stoupala a s ní mírná nervozita kapitánů obou družstev.

Do boje nastoupili David Matoušek a Sebastián Cakl a vcelku rychle získali body pro TK JH, po vítězství 6/2, 6/1 Davida Matouška nad Matějem Faktorem a vítězství 6/3, 6/0 Sebastiána Cakla nad Adamem Chalupou, jsme za stavu 4:2 šli do rozhodujících čtyřher.

Holky bojovaly statečně, ale proti zkušenějším hráčkám LTC neměly šanci. Stav zápasů byl 4:3 a my potřebovali jeden bod k celkovému vítězství. Chlapci nastoupili do čtyřher Filip Novák/Sebastian Pánek a David Matoušek/Sebastián Cakl, nebylo třeba cokoli vysvětlovat a chlapci se velmi zodpovědně chopili zápasu hned od začátku, Filip Novák/ Sebastián Pánek zvítězili 6/3,6/2 a David Matoušek/Sebastián Cakl zvítězili 6/0, 6/3. Odměna v podobě finálové účasti a přímý boj o MČR starších žáků je za dveřmi, máme se na co těšit:)